top of page
  • Clean Service Nick

Reiniging van zonnepanelen en zonneparken

Bijgewerkt op: 14 jul. 2022

Professioneel onderhoud voor een maximale levensduur

Sinds het begin van deze eeuw wordt zonne-energie, net als verschillende andere vormen van hernieuwbare energie, sterk gepromoot door overheden over de hele wereld. Het is schoon, nagenoeg onuitputtelijk en in theorie een optie voor miljarden mensen op onze planeet. Hoewel dat allemaal waar is, kan de overstap naar zonne-energie in de praktijk soms toch vrij kostbaar uitvallen. Voor het gemiddelde Belgische huishouden vertegenwoordigt de aanschaf van zonnepanelen en alle bijbehorende apparatuur nog altijd een aanzienlijke investering. Dit maakt een grondig en regelmatig onderhoud van zonnepanelen en zonneparken nóg belangrijker.


Professionele reiniging van zonnepanelen en zonneparken

Zonnepanelen behoeven in principe niet veel onderhoud, maar het is wel zeer belangrijk dat ze goed schoon worden gehouden. Vuiligheid en begroeiing leiden niet enkel tot een lager rendement van de panelen (en dus hogere energiekosten voor u), maar ook tot een kortere levensduur van de installatie. Dat is wel het laatste wat u wilt horen na het realiseren van een grote investering en dat beseffen wij maar al te goed.

Clean Service Nick is dé professionele partij bij uitstek voor de reiniging van zonnepanelen en zonneparken in Maldegem en omgeving. Deze service stellen wij ter beschikking van zowel particulieren als bedrijven in de regio. Wij leveren maatwerk volgens uw eigen wensen en noden, ongeacht de grootte of het budget voor de opdracht.


Waarom een professional inhuren voor de reiniging van uw zonnepanelen?

Alhoewel het reinigen van zonnepanelen en zonneparken op het eerste gezicht niet zo ingewikkeld lijkt, kan u hier toch best een professional voor inhuren. Zonnepanelen zijn vrij delicaat en veelgebruikte reinigingsmethoden, zoals reinigen onder hoge druk of reinigen met chemische detergenten kunnen er niet voor gebruikt worden. In plaats daarvan gebruiken wij speciaal osmosewater en een telescoop met een zachte borstel voor de reiniging van uw zonnepanelen. Osmosewater is een vorm van gefilterd leidingwater met een bijzonder vermogen, waardoor substanties gemakkelijk oplossen en er dus geen strepen achterblijven op de panelen. Een regelmatige behandeling met osmosewater verhoogt het rendement van de panelen met 3% tot 5%.


Bent u benieuwd naar wat Clean Service Nick voor u kan betekenen? Neem direct contact met ons op voor meer informatie en een gratis offerte!

339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page