top of page
  • Clean Service Nick

Dak- en gevelreiniging én -coating

Bijgewerkt op: 1 feb. 2023Onderhoud, reiniging en coating van daken en gevels


Daken en gevels staan bloot aan tal van externe factoren die zowel de levensduur als het uitzicht van uw woning ernstig kunnen beïnvloeden. Denk aan stof en vuil zoals uitlaatgassen, algen en mosvorming, uitwerpselen van vogels. Allemaal zaken die op buitenmuren en/of dakpannen kunnen inwerken, ze poreus maken en voor slijtage zorgen. Zelfs rondvliegende zaden kunnen schade aan daken toebrengen. Ze gaan soms ontkiemen achter de schouw of aan de dakrand en hun wortels zoeken een weg onder de dakbedekking. Neem daarbij nog de afwisseling van koude en natte periodes. Vocht in poreuze stenen en pannen leiden door vriezen en dooien tot scheurtjes en op termijn zelfs tot barsten. Het gevolg laat zich raden: lekken en waterinfiltratie.


Verschillende technieken voor dak- en gevelreiniging


Het bovenstaande is een doemscenario dat geen enkele woningeigenaar wil meemaken en zo ver hoeft het inderdaad niet te komen. Bij een regelmatige controle van uw dak en buitengevels ziet u snel of de interventie van een professional nodig is. Clean Service Nick reinigt daken en gevels vakkundig en hanteert daarvoor verschillende reinigingsmethodes. Welke techniek de beste is, hangt af van de volgende factoren. Allereerst is er de graad van vervuiling en ook belangrijk is het type van dakbedekking of gevelbekleding. Vuil hecht zich niet op dezelfde manier of even snel op gladde of ruwe materialen. De soort van pannen of gevelstenen die voor uw woning gebruikt zijn, is dus even bepalend. Afhankelijk van de specifieke situatie wordt een van deze technieken aangewend.

  • Stoomreiniging: een zachte aanpak met koud of warm water

  • Hogedrukreiniging – ev. met een reinigingsproduct – voor hardnekkig vuil

  • Soms met een onkruidspoeier en speciaal inweekproduct bij algen en mossen

  • Coating van daken en gevels voor een langdurige bescherming tegen vocht en vuil


Voordelen van dak- en gevelreiniging: functioneel én visueel


Een professionele reiniging maar ook een gevel- en dakcoating maken een wereld van verschil. Uw woning ziet er weer mooi uit. En dankzij een waterafstotende en vuilwerende coating heeft u gedurende lange tijd geen omkijken meer naar uw dak en buitenmuren. Het verlengt niet alleen de levensduur van uw woning maar draagt tegelijk bij tot een gezond leefklimaat voor haar bewoners.


Meer weten over onze diensten voor gevelreiniging en dakcoating? Contacteer ons.

93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page